Maku

Jauhelihapihvit uunissa – bonuksena lisuke samalla pellillä!

55 min
4.5
0

Jauhelihapihvit uunissa menee arkiruokien listan kärkeen, niin helppo ne on valmistaa. Samalla kokkaat lisukkeen. Kokeile, ihastut!
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (4 annosta)

Jauhelihapihvit uunissa

  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 200 gturkkilaista jogurttia (tai kreikkalaista)
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlrosmariinia
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 100 gkuivattua aprikoosia (silputtuna)
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioituna)

Uunipalsternakat

  • 600 gpalsternakkaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Jauhelihapihvit uunissa valmistetaan näin:

Kuori ja lohko palsternakat. Levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Valele päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Yhdistä kulhossa kaikki jauhelihapihvien ainekset, aprikooseja ja fetaa lukuun ottamatta. Vaivaa tasaiseksi massaksi ja anna turvota hetken aikaa.

Muotoile massasta jauhelihapihvejä kostutetuin käsin. Paina jauhelihapihvien keskelle syvennys ja lisää siihen aprikooseja ja fetaa. Ummista täyte peittoon. Taputtele jauhelihapihvit hieman litteämmiksi.

Ota palsternakkapelti pois uunista. Siirrä palsternakat pellin toiselle puolelle. Nosta niiden viereen jauhelihapihvit saumapuoli alaspäin.

Paista vielä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes jauhelihapihvit ja palsternakat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

MITÄ PIDIT?
4.5