Maku

Jauhelihapihvit ja kaali-nuudelilisäke

50 min
0
0


 

Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Pihvit

  • 26 gsipulikeittoaineksia
  • 100 gkermaviiliä (rasvaa 3,5 %, vähälaktoosinen)
  • 1 kplmunaa
  • 25 gkapriksia
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

Kaali-nuudelilisäke

  • 200 gkeräkaalia
  • 1 kplporkkanaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 4 dlvettä
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 130 gvehnänuudeleita

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Sekoita sipulikeittoainekset kermaviilin joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia. Lisää muna, kaprikset ja jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi. Muotoile massasta pihvejä leivinpaperoidulle pellille. Paista jauhelihapihvit 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Suikaloi kaali juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Upota kasvikset kuumaan liemeen. Anna maustua 5 minuuttia. Valuta lävikössä. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada keitinvesi pois ja lisää maustuneet kasvissuikaleet nuudeleiden joukkoon. Sekoita ja pidä lämpimänä tarjoiluhetkeen asti. Tarjoa jauhelihapihvit kaali-nuudelilisäkkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0