Kotivinkki

Jauhelihapata – pikaisesti valmistuva pataruoka lämmittää ja tuo voimaa arkeen!

20 min
4.6
0

Jauhelihapata on täydellinen valinta silloin, kun vatsa kurnii oikein toden teolla. Jauhelihan ja kasvisten lisäksi jauhelihapata saa potkua kikherneistä. Tässä on uusi arjen luottoreseptisi!
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

Jauhelihapata

  • 400 gnaudan jauhelihaa
  • 1 rklöljyä
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1kesäkurpitsa
  • 1 prkkikherneitä
  • 1 rasiakirsikkatomaatteja
  • 12mustaa kivetöntä oliivia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria myllystä
  • 3 dlkasvislientä
  • 2 rklsitruunamehua

Yrttijogurtti

  • 1 ½ dlturkkilaista jogurttia
  • 1 dlyrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersiljaa, basilikaa, korianteria)
  • ripaussuolaa ja mustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Jauhelihapata valmistuu näin:

  1. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä joko valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
  2. Hienonna sipulit ja lisää pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  3. Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Huuhtele kikherneet siivilässä. Lisää kesäkurpitsa, kokonaiset kirsikkatomaatit, kikherneet, oliivit, suola, mustapippuri ja kasviliemi. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita pikkukulhossa jogurtti ja yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Mausta jauhelihapata lopuksi lorauksella sitruunamehua ja tarjoa yrttijogurtin kera. Padalle sopii lisukkeeksi höyrytetty riisi.
MITÄ PIDIT?
4.6