Maku

Jauhelihakebabsalaatti

40 min
4
0

Jauhelihakebabsalaatti

MU
0
4
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 150 glampaan jauhelihaa
  • 150 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tloreganoa
  • 1 rklrypsiöljyä

Bulgur

  • 2 dlbulguria
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 3 rkltuoretta minttua

Salaattia

  • 1/2 kplkeräsalaattia
  • 10 kplkirsikkatomaattia (halkaistuna)
  • 1/2 kplkurkkua (kuutioituna)
  • 1 kplpunasipulia (viipaloituna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Kumoa jauhelihat kulhoon. Lisää mausteet ja öljy. Vaivaa ainekset sekaisin.

Öljyä iso pala tuorekelmua. Nosta noin kolmannes lihasta kelmun päälle. Pane päälle toinen öljytty tuorekelmu, ja painele jauheliha kaulimella läpikuultavan ohueksi levyksi.

Kuumenna valurautainen paistinpannu hyvin kuumaksi, kumoa levy kelmusta pannulle. Paista 1–2 minuuttia, käännä levy ja paista ruskeaksi.

Käsittele ja paista loppu jauheliha samalla tavoin.

Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja lisää öljy, sitruunamehu ja minttu. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Revi salaatti lautasten pohjalle. Lisää päälle bulgur, tomaatit, kurkut, sipulit ja jalapenot.

Revi jauhelihalevyt paloiksi ja lisää annosten pinnalle. Koristele jauhelihakebabsalaatti halutessasi mintulla.

Tarjoa jauhelihakebabsalaatin lisänä jogurttia ja chilikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä