Maku

Jauheliha-ohukaiskakku

1 h 35 min
0
0

Jauheliha-ohukaiskakku

Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Ohukaiset

  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlkevytmaitoa
  • 1 rkllihafondia
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 kplmunaa

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 400 glampaan jauhelihaa
  • 200 gkeittojuuressekoitusta (pakaste)
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklworcestershirenkastiketta
  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 dlvettä

Kastike

  • 2 dlkevytmaitoa
  • 1/2 kpllihaliemikuutiota
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 1 rklvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 100 gjuustoa (raastettuna)

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN35 min

Mittaa vehnäjauhot kulhoon, kaada maito päälle ja sekoita sileäksi. Lisää fondi, balsamiviinietikka ja munat. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista pieniä tai isoja ohukaisia.

Kuori ja silppua sipuli. Paahda jauheliha paistinpannussa, lisää sipulisilppu ja juurekset. Kypsennä 5 minuuttia silloin tällöin käännellen. Lisää maustekuutiot, Worchestershire-kastike, tuorejuusto ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Kokoa ohukaisista ja jauhelihatäytteestä lettukeot uuninkestävään tarjoiluastiaan. Kaada kastike päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa jauheliha-ohukaiskakku tomaattien ja raikkaan salaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä