Jauheliha-kesäkurpitsarullat

50 min
4.5
0

Jauheliha-kesäkurpitsarullat

GL
MU
0
4.5
Etsinnässä jauheliharuoka juhlapöytään? Paistijauhelihalla ja sienillä täytetyt kesäkurpitsarullat vaativat hieman näpertelyä, mutta hurmaavat varmasti!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplkesäkurpitsaa (hoikkaa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 dlkantarelleja
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 300 gnaudan paistijauhelihaa
  • 50 gkermajuustoa (1 dl raastettuna)
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Kastike

  • 1 1/2 dlpaseerattua tomaattia (chili- tai yrttimaustettua)
  • 1/2 dlvettä (tai valkoviiniä)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.

Paista viipaleita öljyssä pannulla molemmin puolin, kunnes ne saavat vähän väriä. Nosta viipaleet työlaudalle jäähtymään. Mausta suolalla.

Silppua sienet ja sipulit. Paista niitä pannulla öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää ja sienistä irtoava neste on haihtunut. Siirrä seos pois pannulta

Ruskista jauheliha.

Sekoita jauheliha, sienet ja juustoraaste. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Jaa täyte kesäkurpitsaviipaleiden toiseen päähän, pyöräytä viipaleet rulliksi ja nosta uunivuokaan. Valuta vuoan pohjalle viinillä tai vedellä ohennettua paseerattua tomaattia.

Kypsennä rullia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki!

 Jos metsäsieniä ei ole saatavilla, käytä viljeltyjä sieniä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä