Maku

Jauheliha-kasvissoselaatikko

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Lempeä jauheliha-kasvissoselaatikko maistuu koko perheelle. Tähän laatikkoon uppoaa kunnon kasa kasviksia!
GL
4.5
0
Julkaistu: 31.10.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

Kasvissose

  • 5 kplperunaa (300 g, jauhoista)
  • 3 kplporkkanaa (200 g)
  • 100 glanttua
  • 1 kplkukkakaalia (300 g)
  • 1 rklvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 1/2-1 tlsuolaa

Jauhelihaseos

  • 300 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplsipulia (isoa)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlsoijakastiketta (tai worchesterinkastiketta)
  • 1 tloreganoa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 dlvettä (noin)
Tulosta

Valmista jauheliha-kasvissoselaatikko näin:

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhdo ja paloittele kukkakaali joukkoon kiehumaan, kun juurekset ovat melkein kypsiä.

Valuta kasvikset mutta säästä tilkka keitinvettä. Soseuta kasvikset ja lisää vesitilkka, keltuaiset ja voi. (Kun pyöräytät nopeasti, keltuainen sekoittuu kuumaan soseeseen eikä kokkaroidu.) Mausta suolalla. 

Tee jauhelihaseos kasvisten kypsyessä. Hienonna kuoritut sipulit.  Paista jauheliha pannulla öljyssä. Lisää sipulit pannulle paistamisen aikana.

Mausta tomaattipyreellä ja soija- tai worcesterkastikkeella, suolalla, oreganolla ja pippurilla. Kuumenna hetki ja kaada pannulle vettä. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on haihtunut.

Pane puolet muusista voidellun uunivuoan (vetoisuus 1,5 l) pohjalle. Lisää päälle jauhelihaseos ja loppu muusi. Vuole pinnalle halutessasi muutamia voilastuja.

Paista jauheliha-kasvissoselaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.  

* Pakkaa päivällisruoasta osa seuraavan päivän lounaaksi. Alumiinivuoassa olevan jauheliha-kasvisvuoan voi lämmittää tavallisessa uunissa, muovirasiaan pakatun mikrossa. 

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »