Jauheliha-juurespiirakka

1 h 15 min
3.7
0

Jauheliha-juurespiirakka

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 180 gpalsternakkaa
  • 200 glanttua

Pohja

  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 dlsämpyläjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 300 gnaudan paistijauhelihaa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlrakuunaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlruokakermaa
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 3 tlchilitahnaa (sambal oelek)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori porkkanat, palsternakka ja lanttu. Raasta juurekset hienoksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneessa.
Sekoita nopeasti keskenään huoneenlämpöinen rasva ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää 2 desiä juuresraastetta ja sekoita pohjataikina tasaiseksi.
Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää loppu juuresraaste. Paista hetki. Mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla.
Vatkaa munat ruokakerman joukkoon. Lisää juustoraaste ja chilitahna.
Levitä jauheliha-juuresseos piirakkapohjalle. Kaada päälle ruokakermaseos.
Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa jauheliha-juurespiirakka raikkaan salaatin kanssa.
●Helpota jauheliha-juurespiirakan valmistusta käyttämällä valmista pakastettua rukiista piirakkataikinaa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä