Jättipiparikakku on joulun näyttävin (ja herkuin!) jälkiruoka – jäädykkeen serkku saa täytteekseen tahinijäätelöä
4 h 55 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
4 h 15 minJättipiparkakku syntyy suurista pipareista ja itse tehdystä tahinijäätelöstä. Jäädytä ja koristele viikunoilla, suklaamakeisilla, kanelimanteleilla ja rosmariinilla. Kolmikerroksisen jäädykekakun rapeat piparkakkukerrokset pehmenevät pakastimessa siten, että kakkua on helppo leikata.
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.12.2020

Jättipiparikakku on joulun näyttävin (ja herkuin!) jälkiruoka – jäädykkeen serkku saa täytteekseen tahinijäätelöä
Ainekset (8–10 annosta )
- 500 gpiparkakkutaikinaa
Täyte
- 4 dl vispikermaa
- 2 pkt (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dltahinia
- 1½ dl tomusokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 rkl hunajaa
Päälle
- 3viikunaa
- 6–10 suklaatryffeliä tai -konvehtia
- ½ dl kaneli- tai lumimanteleita
- 2rosmariininoksaa
Jättipiparikakku leivotaan näin:
- Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Piirrä paperille iso perinteisen piparkakun muotoinen kuva (ø 25 cm) ja leikkaa se irti.
- Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä kolme jättipiparia kaavan avulla. Siirrä levyt leivinpaperin päälle pelleille. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja mausteet joukkoon. Laita täyte pursotuspussiin.
- Kokoa jättipiparikakku asettamalla yksi piparipohja pakastuksen kestävälle vadille. Pursota päälle ⅓ täytteestä. Nosta toinen levy päälle ja pursota päälle taas ⅓ täytteestä. Lisää viimeinen levy ja pursota sille loput täytteestä.
- Pistele kakkuun cocktailtikkuja ja peitä kakku varovasti kelmulla. Tikut estävät kelmua osumasta täytteeseen. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Ota jättipiparikakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Poista kelmu ja tikut.
- Koristele jättipiparikakku viikunalohkoilla, suklaamakeisilla, manteleilla ja rosmariinilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0