Maku

Jättipiparikakku on joulun näyttävin (ja herkuin!) jälkiruoka – jäädykkeen serkku saa täytteekseen tahinijäätelöä

4 h 55 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h 15 min
Jättipiparkakku syntyy suurista pipareista ja itse tehdystä tahinijäätelöstä. Jäädytä ja koristele viikunoilla, suklaamakeisilla, kanelimanteleilla ja rosmariinilla. Kolmikerroksisen jäädykekakun rapeat piparkakkukerrokset pehmenevät pakastimessa siten, että kakkua on helppo leikata.
KA
0
0
Julkaistu: 18.12.2020


Ainekset (8–10 annosta )

  • 500 gpiparkakkutaikinaa

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 2 pkt (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dltahinia
  • 1½ dl tomusokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 rkl hunajaa

Päälle

  • 3viikunaa
  • 6–10 suklaatryffeliä tai -konvehtia
  • ½ dl kaneli- tai lumimanteleita
  • 2rosmariininoksaa
Tulosta

Jättipiparikakku leivotaan näin:

  1. Sulata piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Piirrä paperille iso perinteisen piparkakun muotoinen kuva (ø 25 cm) ja leikkaa se irti.
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä kolme jättipiparia kaavan avulla. Siirrä levyt leivinpaperin päälle pelleille. Paista 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja mausteet joukkoon. Laita täyte pursotuspussiin.
  5. Kokoa jättipiparikakku asettamalla yksi piparipohja pakastuksen kestävälle vadille. Pursota päälle ⅓ täytteestä. Nosta toinen levy päälle ja pursota päälle taas ⅓ täytteestä. Lisää viimeinen levy ja pursota sille loput täytteestä.
  6. Pistele kakkuun cocktailtikkuja ja peitä kakku varovasti kelmulla. Tikut estävät kelmua osumasta täytteeseen. Laita pakastimeen jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
  7. Ota jättipiparikakku huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Poista kelmu ja tikut.
  8. Koristele jättipiparikakku viikunalohkoilla, suklaamakeisilla, manteleilla ja rosmariinilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »