Jättikierrepulla – kuin iso korvapuusti

2 h 15 min
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Sunnuntai
4.5
0

Näyttävä jättikierrepulla syntyy perinteisestä pullataikinasta rullailemalla. Tekniikka on helppo, vaikka lopputulos näyttää upealta. Jättipullan sisällä on ihanan tahmeaa karamellitäytettä, joka mehevöittää pullan sopivan kosteaksi.
Tulosta
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 1 pussiSunnuntai kuivahiivaa
  • 2 dlvettä tai maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1muna
  • 7–8 dl Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
  • 50 g Sunnuntai Leivontamargariinia (vuoan voiteluun)
  • Sunnuntai Leivontamargariinia
  • 1muna (voiteluun)

Toffeetäyte

  • 100 gfariinisokeria
  • 100 g Sunnuntai Leivontamargariinia
  • 50 gpekaanipähkinöitä
  • ½ dl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle

  • 50 g pekaanipähkinöitä
  • 1 dl toffeekastiketta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Jättikierrepulla valmistuu näin:

  1. Liota kuivahiiva 42 asteiseen veteen tai maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon kananmuna ja noin 2 dl jauhoja. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää loput jauhot vähitellen alustaen. Lisää leivontamargariini ja alusta taikina kimmoisaksi, kulhon reunoista irtoavaksi.
  3. Kohota taikina kaksinkertaiseksi leivinliinan alla 30–60 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).
  4. Valmista toffeetäyte sekoittamalla keskenään fariinisokeri, leivontamargariini, hienonnetut pekaanipähkinät ja vaniljakreemijauhe.
  5. Levitä täyte taikinalevylle. Leikkaa levystä noin 4 cm levyisiä nauhoja. Aloita rullaaminen yhdestä taikinalevystä ja nosta se 22 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Rullaa loput taikinanauhoista keskimmäisen rullan ympärille spiraaliksi.
  6. Laita irtopohjavuokaan reunat ja kohota pullaa noin 30 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle murskattuja pekaanipähkinöitä. Paista tasalämmöllä 175 asteessa 35–40 minuuttia. Kypsä kakku irtoaa vuoan reunoista ja on saanut kauniin värin pintaansa.
  7. Koristele hieman jäähtynyt pulla hienonnetuilla pekaanipähkinöillä ja toffeekastikkeella.

MITÄ PIDIT?
4.5