Maku

Jättikeksi-jäätelökakku – vadelmat, suklaahiput ja taikinasattumat tekevät herkusta makeannälän moniottelijan

3 h 40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
3 h 20 min
Kahden keksin väliin jäädytetty vaniljajäätelö kätkee sisäänsä taikinasattumia ja raikkaita vadelmia. Lohkaise pala ja haukkaa!
MU
0
1
Julkaistu: 14.7.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

Keksitaikina

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 1 dltummaa siirappia
  • 1 dlglukoosisiirappia
  • ½ tlaitovaniljajauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 3½ dlvehnäjauhoja
  • 150 g (2 dl)tummasuklaahippuja tai suklaata rouhittuna

Lisäksi taikinaan

  • 4 rklvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 lvaniljajäätelöä
  • 1½ dlkeksitaikinaa
  • 3 dlvadelmia
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Jättikeksi-jäätelökakku – ohje:

  1. Mittaa voi kattilaan. Sulata ja keitä pari minuuttia, varo polttamasta. Nosta kattila liedeltä. Lisää siirapit, vaniljajauhe ja suola. Sekoita vehnäjauhot taikinaan. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput.
  2. Ota taikinanasta 1½ desiä erikseen täytettä varten. Sekoita vehnäjauhot (4 rkl) ja leivinjauhe loppuun taikinaan.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20−22 cm) leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota keksi vuoasta ja paista toinen keksi samalla tavalla.
  4. Kokoa jäätelökakku vuokaan. Käännä pohjalle tuleva keksi ylösalaisin. Pehmitä jäätelöä niin, että saat paineltua ensin puolet siitä keksin päälle. Lusikoi taikinanokareita ja vadelmia jäätelön pinnalle. Levitä loppu jäätelö vuokaan. Paina lopuksi toinen keksi päälle.
  5. Anna jäätyä 3–5 tuntia pakastimessa. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.
1 kommentti