150 g (2 dl)tummasuklaahippuja tai suklaata rouhittuna
Lisäksi taikinaan
4 rklvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
Täyte
1 lvaniljajäätelöä
1½ dlkeksitaikinaa
3 dlvadelmia
Jättikeksi-jäätelökakku – ohje:
Mittaa voi kattilaan. Sulata ja keitä pari minuuttia, varo polttamasta. Nosta kattila liedeltä. Lisää siirapit, vaniljajauhe ja suola. Sekoita vehnäjauhot taikinaan. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten suklaahiput.
Ota taikinanasta 1½ desiä erikseen täytettä varten. Sekoita vehnäjauhot (4 rkl) ja leivinjauhe loppuun taikinaan.
Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20−22 cm) leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota keksi vuoasta ja paista toinen keksi samalla tavalla.
Kokoa jäätelökakku vuokaan. Käännä pohjalle tuleva keksi ylösalaisin. Pehmitä jäätelöä niin, että saat paineltua ensin puolet siitä keksin päälle. Lusikoi taikinanokareita ja vadelmia jäätelön pinnalle. Levitä loppu jäätelö vuokaan. Paina lopuksi toinen keksi päälle.
Anna jäätyä 3–5 tuntia pakastimessa. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen tarjoilua.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Ota taikinasta 1½ desiä erikseen täytettä varten. Sekoita loput vehnäjauhot (4 rkl) ja leivinjauhe loppuun taikinaan.
Vaihe 2
Vuoraa irtopohjavuoka (ø 20−22 cm) leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota keksi vuoasta ja paista samoin toinen keksi.
Vaihe 3
Kokoa jäätelökakku vuokaan. Käännä pohjalle tuleva keksi ylösalaisin.
Vaihe 4
Pehmitä jäätelöä sen verran, että saat paineltua ensin puolet siitä keksin päälle. Lusikoi taikinanokareita ja pudottele vadelmia jäätelön pinnalle. Levitä loppu jäätelö vuokaan.
Vaihe 5
Paina lopuksi toinen keksi päälle. Nosta vuoka pakastimeen ja anna jäätyä muutama tunti.