Kotivinkki

Jättikatkarapunyytit

0
0

Jättikatkarapunyytit

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1sitruunaruoho
  • 2 tlhienonnettua punaista chiliä
  • 1 ruukkukorianteria tai lehtipersiljaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1limetin mehu
  • 1 tlseesamöljyä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 16jättikatkaravun pyrstöä kuorittuna
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa sitruunaruoho pitkittäin halki ja poista uloimmat lehdet. Hienonna karkeasti veitsellä ja laita kulhoon.

2. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili ja yrtit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Purista limetin mehu.

3. Lisää astiaan limetin mehu­, chili, hienonnetut yrtit, valkosipulinkynnet, seesamöljy ja oliiviöljy. Sekoita hyvin ja lisää mukaan sulatetut katkaravunpyrstöt. Mausta suolalla.

4. Sekoita ja anna marinoitua vähintään puoli tuntia.

5. Laita kaksi foliopalaa päällek­käin ja aseta neljä pyrstöä jokaiselle foliolle. Rutista foliot pieniksi nyyteiksi, mutta jätä yläpäähän pieni ilmarako. Lusikoi loppu marinadi tasaisesti jokaiseen nyyttiin.

6. Grillaa nyytit kypsiksi grillin kuvun alla noin 8 minuuttia.

Vinkki!

VinkkiKun ravut on syöty nyyteistä, dippaa tuoretta leipää marinadiin.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä