Maku

Jasmiiniteessä marinoitu hedelmäsalaatti

2 h 30 min
0
0

Jasmiiniteessä marinoitu hedelmäsalaatti

MA
MU
VE
0
0
Trooppinen hedelmäsalaatti on brunssin raikastus. Jasmiinitee antaa sille herkän kukkaisen makuvivahteen. Anna hedelmäsalaatin marinoitua rauhassa yön yli.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplkypsä ananas
  • 1 kplkypsä mango
  • 2 kplverigreippiä
  • 3 kplkiiviä
  • 1 kplkarambolaa

Jasmiiniteemarinadi

  • 4 dlvettä
  • 1 rkljasmiiniteelehtiä
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 2–3 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1–2 tllimettimehua
  • 1/2 tljauhettua kardemummaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori ananas, poista puumainen ydin ja leikkaa hedelmä kuutioiksi.

Kuori ja kuutioi mango. Poista verigreipeistä kuoret ja leikkaa hedelmät terävällä veitsellä kalvottomiksi lohkoiksi.

Kuori ja viipaloi kiivit. Huuhtele ja viipaloi karambola. Nosta hedelmät kulhoon.

Kiehauta marinadia varten vesi, lisää teelehdet ja hauduta pakkauksen ohjeen mukaan 2–3 minuuttia.

Siivilöi tee. Lisää hunaja, minttu, limettimehu ja kardemumma.

Kaada lämmin marinadi hedelmien päälle.

Nosta hedelmäsalaatti peitettynä jääkaappiin. Anna maustua vähintään pari tuntia tai yön yli.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä