Maku

Japanilainen retikkasalaatti

1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h
Japanilaisessa retikkasalaatissa on rapsakat raaka-aineet ja happamanmakea kastike. Tarjoa se alkuruokana tai lisäkkeenä.
GL
KA
LA
MA
MU
3
0
Julkaistu: 25.6.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 kplretikkaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 10 dlvettä

Kastike

  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 1/2 rklriisiviinietikkaa
  • 1 1/2 rkllimettimehua
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa

Päälle

  • 2 tlseesaminsiemeniä (mustia tai valkoisia)
Tulosta
Kuori retikka ja porkkana. Leikkaa kasvikset ohuiksi ja tasapitkiksi suikaleiksi.
Pane suikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja kaada päälle jääkylmä vesi. Nosta kulho jääkaappiin tai pakastimeen 1/2–1 tunniksi.
Valuta kasvikset hyvin. Jaa ne annoskulhoihin.
Sekoita kastikeainekset keskenään. Kun sokeri on liuennut, kaada kastike salaattiannosten päälle.
Koristele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväarkin paloilla.
MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »