Japanilainen retikkasalaatti

1 h 10 min
3
0

Japanilainen retikkasalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
3
Japanilaisessa retikkasalaatissa on rapsakat raaka-aineet ja happamanmakea kastike. Tarjoa se alkuruokana tai lisäkkeenä.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1/2 kplretikkaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 10 dlvettä

Kastike

  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 1/2 rklriisiviinietikkaa
  • 1 1/2 rkllimettimehua
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa

Päälle

  • 2 tlseesaminsiemeniä (mustia tai valkoisia)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Kuori retikka ja porkkana. Leikkaa kasvikset ohuiksi ja tasapitkiksi suikaleiksi.

Pane suikaleet kulhoon. Sekoita joukkoon suola ja kaada päälle jääkylmä vesi. Nosta kulho jääkaappiin tai pakastimeen 1/2–1 tunniksi.

Valuta kasvikset hyvin. Jaa ne annoskulhoihin.

Sekoita kastikeainekset keskenään. Kun sokeri on liuennut, kaada kastike salaattiannosten päälle.

Koristele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi merileväarkin paloilla.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä