Maku

Japanilainen pyttipannu

20 min
GL
KA
LA
MA
5
0


 

Tulosta
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (4 annosta)

Peruspohja

  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlvettä (tai dashi-lientä)
  • 1 kplmunaa
  • 1/4 kplkeräkaalia (silputtuna)

Kastike

  • 8 rklsoijakastiketta
  • 8 rklketsuppia
  • 2 rklworcestershirenkastiketta
  • 2 rklsokeria
  • 1 1/2 dlkasvislientä
  • 3 rklmaissitärkkelystä

Täyte

  • 100 griisinuudeleita (keitettynä)
  • 1 dlbambunversoja
  • 50 gsiitakesieniä (paistettuina)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Pane kastikkeen kaikki ainekset kattilaan, kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Jäähdytä kastike. Valmista taikinapohja. Pane kulhoon vesi tai dashi-liemi, jauhot ja kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sekaan silputtu kaali. Kuumenna öljy pinnoitetulla paistinpannulla. Pane pannulle haluamasi täytteet. Paista raaka-aineiden mukaan, kunnes ne ovat lämmenneet ja kypsyneet. Nosta päälle kaali-taikinaseosta, niin että se peittää myös täytteen reunat. Laske lämpöä ja kypsennä hiljalleen noin 5 minuuttia. Käännä kakku ja kypsennä samaan tapaan vielä toiset 5 minuuttia. Kumoa okonomiyaki-kakku lautaselle ja tarjoa sen päällä kastiketta ja majoneesia.

MITÄ PIDIT?
5