Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.11.2010

Japanilainen pyttipannu
Reseptin ainekset (4 annosta)
Peruspohja
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 dlvettä (tai dashi-lientä)
- 1 kplmunaa
- 1/4 kplkeräkaalia (silputtuna)
Kastike
- 8 rklsoijakastiketta
- 8 rklketsuppia
- 2 rklworcestershirenkastiketta
- 2 rklsokeria
- 1 1/2 dlkasvislientä
- 3 rklmaissitärkkelystä
Täyte
- 100 griisinuudeleita (keitettynä)
- 1 dlbambunversoja
- 50 gsiitakesieniä (paistettuina)
Pane kastikkeen kaikki ainekset kattilaan, kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Jäähdytä kastike. Valmista taikinapohja. Pane kulhoon vesi tai dashi-liemi, jauhot ja kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sekaan silputtu kaali. Kuumenna öljy pinnoitetulla paistinpannulla. Pane pannulle haluamasi täytteet. Paista raaka-aineiden mukaan, kunnes ne ovat lämmenneet ja kypsyneet. Nosta päälle kaali-taikinaseosta, niin että se peittää myös täytteen reunat. Laske lämpöä ja kypsennä hiljalleen noin 5 minuuttia. Käännä kakku ja kypsennä samaan tapaan vielä toiset 5 minuuttia. Kumoa okonomiyaki-kakku lautaselle ja tarjoa sen päällä kastiketta ja majoneesia.