Maku

Janssonin pasta

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
MU
4.2
0
Julkaistu: 14.6.2013


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 350 gpastaa (simpukka)
  • 65 ganjovista
  • 1 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklkapriksia
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tlsitruunamehua

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
Tulosta

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

Valuta ja paloittele anjovikset. Huuhdo ja hienonna sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulit öljyssä pannulla (säästä osa sipulinvarsista viimeistelyyn). Lisää anjovikset, kaprikset, kerma ja mustapippuri. Keitä pari minuuttia ilman kantta. Mausta halutessasi sitruunalla.

Valuta pasta hyvin ja sekoita joukkoon kastike. Anna tekeytyä hetki kannen alla, jolloin janssonin kastike imeytyy pastaan. Tarjoa janssonin pasta parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentoi »