Janssonin pasta

20 min
4
0

Janssonin pasta

MU
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 350 gpastaa (simpukka)
  • 65 ganjovista
  • 1 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklkapriksia
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 tlsitruunamehua

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

Valuta ja paloittele anjovikset. Huuhdo ja hienonna sipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulit öljyssä pannulla (säästä osa sipulinvarsista viimeistelyyn). Lisää anjovikset, kaprikset, kerma ja mustapippuri. Keitä pari minuuttia ilman kantta. Mausta halutessasi sitruunalla.

Valuta pasta hyvin ja sekoita joukkoon kastike. Anna tekeytyä hetki kannen alla, jolloin janssonin kastike imeytyy pastaan. Tarjoa janssonin pasta parmesaaniraasteen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä