Maku

Jannen jättimarengit

1 h 45 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 15 min
Jos himoitset kahviloiden jättimarenkeja, kannattaa kokeilla valmistaa itse näitä muhkeita suklaaraidallisia herkkuja. Et tule pettymään, sillä nämä hurmaavat makeat pilvet ovat päältä sopivan rapeita ja sisältä ihanan sitkeitä!
GL
3.8
7
Kuvat Mika Haaranen


Ainekset (9 kpl)

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlväkiviinaetikkaa
  • 50 gtummaa suklaata
  • 1/2 rklkookosrasvaa
Tulosta

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan, edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon etikka.

Marenki on valmista, kun se on jäykkää ja kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Sulata suklaa kookosrasvan kanssa sulatusteholla mikrossa. Valuta seosta marenkimassaan ohuina noroina. Älä sekoita, vaan kääntele varovasti siten että suklaa jää raidoiksi.

Nostele ruokalusikalla muhkeita jättimarenkikekoja leivinpaperin päälle uunipellille. Paista jättimarenkeja 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3.8