Maku

Jänistä Mantelikastikkeessa

4
0

Jänistä Mantelikastikkeessa

Talvella saa nauttia jäniksestä. Espanjalainen mantelikastike on omiaan tälle hyvälle lihalle. Mikäli jäniksen saaminen on kiven alla, voit hyvin korvata sen kanalla. Maut ovat erittäin lähellä toisiaan.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 - 1,5 kgjänistä (takajalat, fileet)
  • 1,5 tlsuolaa
  • 100 gsavupekonia
  • 1-2 kplporkkanaa kuutioina
  • 2 kplvarsisellerin vartta
  • 1 kplsipuli
  • 6 kplvalkosipulinkynsiä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 dlpunaviiniä
  • 3 dlkanalientä
  • 200 gtomaattimurskaa
  • 1 tloreganoa
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
  • 80 gkuorittuja manteleita
  • 1 rklvoita

Lisäksi

  • öljyä paistamiseen, suolaa ja pippuria maustamiseen

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Ruskista jäniksen lihat kuuman padan pohjalla. Nosta ruskistetut jänikset sivuun odottamaan.

Lisää öljyä kuutioitu savupekoni pataan ja ruskista.

Lisää sekaan tomaattipyree, sipulit, porkkana ja selleri 

Kun sipulit, porkkana ja selleri hieman pehmenee, niin lisää  sekaan viini ja anna kiehahtaa

Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja yrtit.

Anna poreilla miedolla lämmöllä n.10min.

Lisää kuoritut mantelit ja soseuta kastike.

Lisää vielä voi ja sekoita. 

Nosta jäniksen lihat pataan ja kaada kastike päälle.

Nosta pata 150 asteiseen uuniin ja hauduta 2,5 tuntia

Tarjoa esim.pastan tai risoton ja rapean leivän kanssa

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä