Mausteinen kuivahedelmäkakku on täydellinen leivonnainen joulun kahvipöytään! Reippaasti punaviinillä ja rommitujauksella maustettu kakku on lämmittävä tuulahdus tropiikista.
Laita kattilaan kandeeratut hedelmät, viini, rommi ja sokeri. Kuumenna niin, että sokeri liukenee. Soseuta ja anna jäähtyä.
Vatkaa loppu sokeri ja pehmeä voi paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Raasta limetin vihreä kuoriosa isoon kulhoon. Purista joukkoon limetinmehu ja lisää munat. Vatkaa tasaiseksi ja sekoita joukkoon kuivahedelmäsose. Lusikoi seokseen sokeri-voivaahto muutamassa erässä ja sekoita kevyesti nuolijalla käännellen.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Siivilöi jauhot taikinaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan.
Kypsennä kakkua uunissa 180 asteessa noin 1 tunti 30 minuuttia, tai kunnes kakun keskelle painettuun veitsenkärkeen ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä kakkua 10 minuuttia vuoassa.
Poista vuoka ja anna kakun jäähdytä kokonaan ritilällä.
Sekoita tomusokeri ja limetinmehu ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kuivatuilla ananasrenkailla.
Kuivatut ananaskoristeet – ohje:
Leikkaa kokonainen ananas paperinohuiksi siivuiksi ja laita ne hetkeksi kuivumaan talouspaperille.
Kuivaa siivuja uunissa 80 asteessa leivinpaperin päällä 1 tunti, käännä ja kuivaa vielä puolesta tunnista tuntiin. Älä anna ruskistua!
Muotoile kuivatut siivut kukkamaisiksi muffinivuoissa tai kananmunakennoissa.
Jäähdytä ja säilytä tiiviissä suljettavassa astiassa.