Maku

Jälkiruokachapati

1 h 35 min
4
0

Jälkiruokachapati

MU
0
4
Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 1 1/2 dlgrahamjauhoja
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 1/2 dlvettä

Pinnalle

  • 75 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 8 dlvaniljajäätelöä
  • 1 kpltuoretta mangoa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa jauhot taikinakulhoon tai monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone tai sekoita käsin. Valuta vettä ohuena nauhana, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Anna koneen käydä vielä muutaman minuutin ajan tai alusta taikinaa käsin voimakkaasti kunnes se tuntuu silkkiseltä. Peitä taikina ja jätä se lepäämään 1–4 tunniksi.

Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli tai painele pala kerrallaan ohueksi, noin 20 sentin kiekoksi.

Kuumenna paistinpannu. Se on sopivan kuuma, kun sille ripotellut jauhot ruskistuvat saman tien, mutta eivät pala. Nosta chapati kuumalle pannulle ja paista kunnes pohja on ruskeapilkkuinen. Käännä ja voitele ruskistunut pinta. Kun toinenkin puoli on saanut pilkkuja, käännä leipä uudelleen ja voitele runsaalla voilla. Ripottele pintaan 1–2 ruokalusikallista sokeria.

Nosta chapatille halutessasi hedelmäpaloja ja vaniljajäätelöä ja kääri rullalle. Tarjoa jälkiruokachapati heti, sitä mukaa kun chapatit valmistuvat.

•Leipien teko sujuu joutuisasti, kun yksi kaulii ja toinen paistelee leipiä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä