Maku

Yrttimarinoitu paahtopaisti – raikasta makua tuoreista raaka-aineista

6 h 30 min
4
0

Yrttimarinoitu paahtopaisti on juhlien takuuvarma tarjottava, mutta tätä herkkua sopii nauttia arkenakin. Timjami, rakuuna, basilika ja lehtipersilja takaavat yrttimarinoidun paahtopaistin raikkauden!
Tulosta
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Ainekset (6 annosta)

Paahtopaisti

  • 1 kgnaudan paahtopaisti
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rklrypsiöljyä paistamiseen

Marinadi

  • ½ dlbalsamicoa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • 2 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ dltuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta timjamia hienonnettuna

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Yrttimarinoitu paahtopaisti valmistuu näin:

  1. Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistusta. Kuivaan paahtopaisti hyvin talouspaperilla ennen paistamista. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää öljy. Ruskista paahtopaistin pinta kauttaaltaan. Hiero suola ja mustapippuri hyvin paahtopaistin pintaan.
  2. Nosta paahtopaisti uunivuoassa 125 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes sisälämpötila on 54C. Kääri paahtopaisti tuplafolioon ja anna vetäytyä puolituntia. Leikkaa paahtopaisti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  3. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Lisää marinadi paahtopaisti siivujen joukkoon ja anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen paahtopaistin resepti!

MITÄ PIDIT?
4