Maku

Jälkimarinoitu paahtopaisti yrttimarinadissa

6 h 30 min
4
0

Jälkimarinoitu paahtopaisti yrttimarinadissa

Yrttinen jälkimarinoitu paahtopaisti on sukujuhlien takuuvarma tarjottava.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgnaudan paahtopaisti
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rklrypsiöljyä paistamiseen

Marinadi

  • ½ dlbalsamicoa
  • 1 dloliiviöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • 2 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • ½ dltuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • ½ dltuoretta timjamia hienonnettuna

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN6 h

Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin kaksi tuntia ennen valmistusta. Kuivaan paahtopaisti hyvin talouspaperilla ennen paistamista. Kuumenna pannu todella kuumaksi ja lisää öljy. Ruskista paahtopaistin pinta kauttaaltaan. Hiero suola ja mustapippuri hyvin paahtopaistin pintaan.

Nosta paahtopaisti uunivuoassa 125 asteiseen uuniin ja anna olla kunnes sisälämpötila on 54C. Kääri paahtopaisti tuplafolioon ja anna vetäytyä puolituntia. Leikkaa paahtopaisti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Lisää marinadi paahtopaisti siivujen joukkoon ja anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä