Maku

Jälkimarinoitu naudanfilee

1 h 15 min
4.3
1

Jälkimarinoitu naudanfilee

GL
LA
MA
MU
1
4.3
Teksti Ville Tuomala
Kuvat Nomu
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1500 gnaudanfileetä
  • 3 rkloliiviöljyä

Marinadi

  • 2 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 kplpunasipulia (viipaloituna)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/2 rklchilirouhetta
  • 1/2 dltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklmausteseosta (NoMU Beef Rub)

Pinnalle

  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Sivele filee oliiviöljyllä ja ruskista liha kauttaaltaan kuumalla pannulla.

Siirrä filee korkealaitaiseen, lihapalan kokoiseen astiaan ja työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150 asteessa, kunnes mittari näyttää 55–60 astetta. Liha saa jäädä keskeltä punertavaksi.

Mittaa kaikki marinadin ainekset kattilaan. Kiehauta ja siirrä sivuun. Kaada marinadi lihan päälle. Anna maustua ainakin 15 minuuttia. Käännä lihapala kerran tai pari, jotta mausteet leviävät tasaisesti.

Leikkaa naudanfilee ohuiksi viipaleiksi tarjoiluvadille ja ripottele pintaan vielä suolaa ja pippuria.

Tarjoa jälkimarinoidun naudanfileen lisäkkeenä riisiä tai valkosipulikermaperunoita ja raikasta salaattia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä