Maku

Jäinen karpaloglögi

20 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Annika Elomaa, Matleena Lahti
Kuvat Sami Repo

Ainekset (8 annosta)

  • 2 dlmehujuomatiivistettä (karpalo)
  • 1 dlvaahterasiirappia
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1/2 dlappelsiininkuoripaloja
  • 10 dlpunaviiniä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Lämmitä mehutiivistettä, siirappia ja mausteita kattilassa noin 10 minuuttia, kunnes maut irtoavat.

Siivilöi jäähtynyt mausteliemi laseihin jääpalojen päälle ja täytä lasit jääkylmällä omenamehulla tai punaviinillä. Tarjoa jäiset karpaloglögit jouluisen juhlan alkumaljoina.

Jäädytä omenamehua kauniiksi, vaaleankeltaisiksi jääpaloiksi esimerkiksi tähtikuviollisessa silikonimuotissa.
MITÄ PIDIT?
4