Kotivinkki

Jaffakakku

2.5
0

Jaffakakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 6kananmunaa
  • 2½ dlsokeria
  • 2 dlvehnäjauhoa
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1-1 ½ dlappelsiinimehua kostutukseen

TÄYTE:

  • 2 dlkuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • 1 dlvalmista suklaakastiketta
  • 1½ dlappelsiinimarmeladia

KUORRUTUKSEEN JA KORISTELUUN:

  • 3 dlkuohukermaa tai vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • 1 dlvalmista suklaakastiketta
  • appelsiinitäytteisiä suklaakeksejä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi nostellen muna-sokerivaahtoon.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).

3. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Kakku on kypsä, kun pistät sitä puutikulla, ja tikkuun ei tartu taikinaa.

4. Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja halkaise se leveyssuunnassa kahteen osaan. Kostuta palat appelsiinimehulla.

5. Vaahdota täytteen kerma ja mausta se suklaakastikkeella. Kokoa kakku. Levitä kakkupohjalle ensin appelsiinimarmeladi ja sitten suklaakermavaahto. Nosta päälle toinen kakkupohjapala. Peitä kakku ja pane viileään maustumaan 2–3 tunniksi.

6. Vaahdota kuorrutteen kerma ja lisää sekaan ½ dl suklaakastiketta. Kuorruta kakku suklaakermavaahdolla. Tee juuri ennen tarjoilua kakun pintaan raitoja lopulla suklaakastikkeella ja koristele se puolitetuilla kekseillä.

MITÄ PIDIT?
2.5
Katso myös nämä