Jäätelöllä täytetyt keksikupit

5
0

Jäätelöllä täytetyt keksikupit

Mikä on ihanampaa kuin jäätelö ja kesän ensimmäiset merkit? Lisätään mukaan vielä rapea keksikuppi, tuoreita marjoja ja täyteläinen suklaakastike.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 40 gvoita
  • 1 rklhunajaa
  • 1 kplkananmunan valkuainen
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlsokeria

Lisäksi

  • 4 dlvaniljajäätelöä
  • 4 kplmansikoita
  • 4 rklmustikoita
  • 4 rklvadelmia
  • 4 rklsuklaakastiketta
  • 4 kplmintun lehtiä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Aloita keksikuppien valmistus sulattamalla voi. Sekoita joukkoon hunaja ja kananmunan valkuainen. Yhdistä keskenään vehnäjauhot ja sokeri. Lisää seokseen.

Levitä leivinpaperin päälle noin 1-2 rkl taikinaa noin 15 cm kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista 180 asteessa uunipellillillä leivinpaperin päällä noin 7-8 minuuttia. Taikinasta riittää noin kahdeksaan keksikuppiin.

Käännä neljä juomalasia ylösalaisin ja sivele niiden pohjaan hieman öljyä. Irrota keksit heti uunista tultuaan lastan avulla ja painele juomalasien päälle kupeiksi. Anna jäähtyä ja irrota keksikuppi vasta sitten juomalasin päältä.

Täytä jäähtyneet keksikupit vaniljajäätelöllä, tuoreilla marjoilla ja viimeistele suklaakastikkeella. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä