Maku

Jäätelökeksit

55 min
5
0

Jäätelökeksit

Suloiset jäätelökeksit kätkevät suklaakuorien väliin lempijäätelöäsi - kokeile vaikka valkosuklaa-vadelmajäätelöllä!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (7 kpl)

Keksit

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 3/4 dlkaakaojauhetta (+ hieman jauhottamiseen)
  • 85 gvoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 300 dlkermajäätelöä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Levitä hieman pehmennyttä lempijäätelöäsi n. 15×15-senttisen astian pohjalle tasaisesti, laita pakastimeen odottamaan.

Valmista keksit.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe.

Toisessa kulhossa vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita kuohkeaksi.

Lisää jauhot joukkoon ja sekoita koneella tasaiseksi. Kääräise tuorekelmuun, litistä ja anna levätä jääkaapissa n. 30 min.

Kauli kaakaojauheella jauhotetulla alustalla parin millin paksuiseksi, leikkaa keksimuotilla sopivan kokoisia keksejä (n. 10-senttinen muotti).

Pistele puutikulla reikiä pintaan ja paista uunissa n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäätelöstä samalla (tai hieman pienemmällä) muotilla paloja, aseta keksien väliin. Tarjoile heti.

Vinkki!

Keksit kannattaa valmistaa edellisenä päivänä ja säilyttää kannellisessa muovirasiassa huoneenlämmössä yön yli, jotta keksit olisivat tarpeeksi pehmeitä jäätelölle seuraavana päivänä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä