Maku

Jääsiika ja tuoretomaattikastike

5 h 15 min
GL
LA
MA
MU
5
0

Jääsiika valmistetaan kypsentämällä uunissa jäistä kalaa ja antamalla sen jälkeen maustua jääkaapissa maukkaassa liemessä. Mehevä jääsiika saa seurakseen raikkaan tuoretomaattikastikkeen. Tätä kannattaa kokeilla!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gsiikaa

Liemi

  • 20 dlvettä
  • 1/4 dlsuolaa
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)

Kastike

  • 5 kpltomaattia
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

5 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h

Kiehauta ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä haaleaksi.

Kuumenna uuni 100-asteiseksi.

Levitä suoraan pakastimesta jäiset kalafileet uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kypsyä noin 45 minuuttia.

Nosta fileet pelliltä laakeaan astiaan (esim. lasagnevuoka) ja kaada mausteliemi päälle.

Anna fileiden maustua jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Raasta tomaatit raastimen karkeimmalla terällä. Pidä kiinni kannasta, näin käteesi jää vain tomaatin sitkas kuori.Valuta halutessasi tomaatin lientä pois.

Mausta tuoretomaattiraaste basilikasilpulla, suola- ja mustapippuriripauksella.

Valuta kalafileet liemestä ja nosta tarjoiluvadille.

Levitä siikafileiden päälle tuoretomaattikastiketta.

Tarjoile jääsiika pariisinpallojen ja vihreän salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
5