Jääsiika ja tuoretomaattikastike

5 h 15 min
5
0

Jääsiika ja tuoretomaattikastike

GL
LA
MA
MU
0
5
Jääsiika valmistetaan kypsentämällä uunissa jäistä kalaa ja antamalla sen jälkeen maustua jääkaapissa maukkaassa liemessä. Mehevä jääsiika saa seurakseen raikkaan tuoretomaattikastikkeen. Tätä kannattaa kokeilla!
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gsiikaa

Liemi

  • 20 dlvettä
  • 1/4 dlsuolaa
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)

Kastike

  • 5 kpltomaattia
  • 1 dltuoretta basilikaa (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

5 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h

Kiehauta ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan, kiehauta ja anna jäähtyä haaleaksi.

Kuumenna uuni 100-asteiseksi.

Levitä suoraan pakastimesta jäiset kalafileet uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kypsyä noin 45 minuuttia.

Nosta fileet pelliltä laakeaan astiaan (esim. lasagnevuoka) ja kaada mausteliemi päälle.

Anna fileiden maustua jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Raasta tomaatit raastimen karkeimmalla terällä. Pidä kiinni kannasta, näin käteesi jää vain tomaatin sitkas kuori.Valuta halutessasi tomaatin lientä pois.

Mausta tuoretomaattiraaste basilikasilpulla, suola- ja mustapippuriripauksella.

Valuta kalafileet liemestä ja nosta tarjoiluvadille.

Levitä siikafileiden päälle tuoretomaattikastiketta.

Tarjoile jääsiika pariisinpallojen ja vihreän salaatin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä