Kotivinkki

Jääkellarinlohta limekastikkeella

0
0

Jääkellarinlohta limekastikkeella

Teksti Kotivinkki
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 800 glohifileetä
  • 1 lvettä
  • 1 dlkarkeaa merisuolaa
  • 3 rklsokeria

KASTIKE:

  • 4limetin mehu
  • 1punainen chili
  • 1 dlöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria

LISÄKSI:

  • 3kevätsipulin vartta
  • tuoretta korianteria ja/tai lehtipersiljaa
  • (200–300 g kuorittuja katkarapuja)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Keitä puolet vedestä ja liota siihen suola ja sokeri. Lisää loppu vesi kylmänä. Anna suolaliemen jäähtyä kokonaan.

2. Nypi lohifileestä ruodot. Nosta filee liemeen ja anna suolautua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

3. Purista limettien mehu. Leikkaa chili halki. Poista siemenet ja valkoiset seinämät, jos haluat erityisen mietoa poltetta. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.

4. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset, sulje rasiaan ja pidä jääkaapissa tarjolle panoon asti.

5. Leikkaa kevätsipulinvarret ohuiksi viipaleiksi ja nypi korianterista ja lehtipersiljasta pieniä lehtiä valmiiksi rasiaan. Säilytä jääkaapissa. Anna katkarapujen sulaa hitaasti jääkaapissa.

6. Nosta kala marinadistaan, kuivaa talouspaperilla ja leikkaa fileestä noin ½ cm paksuja viipaleita kuten graavilohesta. Laita viipaleet rasiaan jääkaappiin odottamaan tarjolle panoa.

7. Asettele tarjolle. Lado kalaviipaleet laakealle vadille tai tarjottimelle. Ripottele pinnalle sulaneet ja valutetut katkaravut. Lusikoi päälle reilusti limekastiketta (kastiketta voi jäädä yli). Ripottele pinnalle kevätsipulia ja yrttejä.

Vinkki!

Huom: Lohen suolaamiseen kuluu 1-2 vrk.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä