Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista
12 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
12 h Jääkellarin graavilohi valmistetaan samaan tapaan kuin perinteinenkin graavilohi, mutta herkku saa lisäksi metsäistä aromia katajanmarjoista.
GL
LA
MA
MU
3.5
Kuvat
Julkaistu 4.11.2010

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista
Reseptin ainekset (8 annosta)
Jääkellarin graavilohi
- 400 glohifileetä
- 1 rklkatajanmarjoja
- 1 ½ rklmerisuolaa
- ½ rklsokeria
- 50 gtuoretta tilliä
Jääkellarin graavilohi – ohje:
- Poista kalafileestä evät ja ylimääräinen rasva. Murskaa katajanmarjat ja sekoita niiden joukkoon suola ja sokeri.
- Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin reunalliseen vuokaan. Hiero lohen pinta mausteseoksella. Asettele päälle tillinvarsia. Anna fileen suolautua ja maustua tiiviisti peitettynä yön yli.
- Poista mausteet fileestä veitsen avulla ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi fileerausveitsellä.

Joulukalat kruunaavat juhlapöydän – poimi reseptit perinteisiin ja uusiin kalaherkkuihin

Lohimousse – suolaisen herkun juju piilee kylmäsavulohen ja graavilohen yhdistelmässä
Maku

Lohitikut – tuttujen cocktailtikkujen fiinimpi versio valmistuu yhtä helposti
Maku

Graavisiika – helppo ja hyvä kalaherkku kruunataan täydelliseksi roseepippurilla
Maku

Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
Maku

Graavilohimaljat
Maku

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Kotivinkki

Graavikuhatartaria ja pinaattimoussea
Maku