Maku

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista

12 h 15 min
GL
LA
MA
MU
5
0

Jääkellarin graavilohi valmistetaan samaan tapaan kuin perinteinenkin graavilohi, mutta herkku saa lisäksi metsäistä aromia katajanmarjoista.
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari

Ainekset (8 annosta)

Jääkellarin graavilohi

  • 400 glohifileetä
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 1 ½ rklmerisuolaa
  • ½ rklsokeria
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

12 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN12 h

Jääkellarin graavilohi valmistuu näin:

  1. Poista kalafileestä evät ja ylimääräinen rasva. Murskaa katajanmarjat ja sekoita niiden joukkoon suola ja sokeri.
  2. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin reunalliseen vuokaan. Hiero lohen pinta mausteseoksella. Asettele päälle tillinvarsia. Anna fileen suolautua ja maustua tiiviisti peitettynä yön yli.
  3. Poista mausteet fileestä veitsen avulla ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi fileerausveitsellä.
MITÄ PIDIT?
5