Maku

Jääkellarin graavilohi – perinteinen kalaruoka saa lisämakua katajanmarjoista

12 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
12 h
Jääkellarin graavilohi valmistetaan samaan tapaan kuin perinteinenkin graavilohi, mutta herkku saa lisäksi metsäistä aromia katajanmarjoista.
GL
LA
MA
MU
3.5
0
Julkaistu 4.11.2010


Reseptin ainekset (8 annosta)

Jääkellarin graavilohi

  • 400 glohifileetä
  • 1 rklkatajanmarjoja
  • 1 ½ rklmerisuolaa
  • ½ rklsokeria
  • 50 gtuoretta tilliä
Tulosta

Jääkellarin graavilohi – ohje:

  1. Poista kalafileestä evät ja ylimääräinen rasva. Murskaa katajanmarjat ja sekoita niiden joukkoon suola ja sokeri.
  2. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin reunalliseen vuokaan. Hiero lohen pinta mausteseoksella. Asettele päälle tillinvarsia. Anna fileen suolautua ja maustua tiiviisti peitettynä yön yli.
  3. Poista mausteet fileestä veitsen avulla ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi fileerausveitsellä.
Kommentoi »