4,5(22)
Jäädytetty vadelma-kinuskikakku
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
24.8.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
200 gdigestivekeksejä
50 gvoita
1 dlkinuskikastiketta
Täyte
200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
1/2 dlsokeria
2 keltuaista
200 gvadelmia (pakaste)
2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
1/2 dlkinuskikastiketta
2valkuaista
Koristeluun
3 dlvadelmia

Jäädytetty vadelma-kinuskikakku – ohje:

  1. Murskaa keksit. Sulata voi. Yhdistä pohjan ainekset tasaiseksi seokseksi. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 20-24 cm) leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle.
  2. Sekoita keskenään ranskankerma, sokeri ja keltuaiset. Murskaa jäätyneet vadelmat esimerkiksi painelemalla pakastepussia kaulimella. Lisää vadelmarouhe ranskankermaseokseen.
  3. Vaahdota kerma ja lisää kinuskikastike joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto kevyesti nostellen ranskankermaseokseen ja lopuksi myös valkuaisvaahto. Levitä täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.
  4. Anna vadelma-kinuskikakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.
  5. Ota jäädytetty vadelma-kinuskikakku lämpenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele vadelmilla.
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.