Maku

Jäädytetty vadelma-kinuskikakku

8 h 30 min
4.5
2

Jäädytetty vadelma-kinuskikakku

Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 50 gvoita
  • 1 dlkinuskikastiketta

Täyte

  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 200 gvadelmia (pakaste)
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1/2 dlkinuskikastiketta
  • 2 kplvalkuaista

Koristeluun

  • 3 dlvadelmia

Tee näin

8 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 h

Murskaa keksit tasaiseksi muruksi. Sulata voi. Yhdistä pohjan ainekset tasaiseksi seokseksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle.

Sekoita keskenään ranskankerma, sokeri ja keltuaiset. Murskaa jäätyneet vadelmat esimerkiksi painelemalla pakastepussia kaulimella. Lisää vadelmarouhe ranskankermaseokseen.

Vaahdota kerma ja lisää kinuskikastike joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto kevyesti nostellen ranskankermaseokseen ja lopuksi myös valkuaisvaahto. Levitä täyte pohjan päälle kakkuvuokaan.

Anna vadelma-kinuskikakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota jäädytetty vadelma-kinuskikakku lämpenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele vadelmilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä