Jäädytetty chili-suklaakakku

2 h 30 min
4.8
0

Jäädytetty chili-suklaakakku

GL
0
4.8
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 5 dlcorn flakes -maissihiutaleita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita

Täyte

  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 dltomusokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 200 gtummaa suklaata
  • 200 gtuorejuustoa

Koristeluun

  • 1 kpltuoretta chiliä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Mittaa maissihiutaleet ja fariinisokeri leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää voisula joukkoon koko ajan sekoittaen. Leivinpaperoi Ø 24 cm:n irtopohjavuoka ja painele seos vuoan pohjalle.

Halkaise pestyt chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Kumoa silppu kulhoon, lisää tomusokeri ja hiero seosta esim. kauhanpohjalla painellen. Lisää keltuaiset ja vatkaa seos vaaleaksi.

Vatkaa kylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahto keltuaisseokseen.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Lisää tuorejuusto ja vähän jäähtynyt suklaasula joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

Peitä vuoka kelmulla ja pane se pakastimeen 2–4 tunniksi.

Työnnä ohutteräinen veitsi kakun ja vuoan reunan väliin ja pyöräytä kierros veitsellä niin, että kakku irtoaa reunasta. Irrota rengas ja siirrä chili-suklaakakku tarjoilulautaselle. Siisti leivinpaperin reunat ja koristele jäädytetty chili-suklaakakku chilisuikaleilla. Nauti chili-suklaakakku kahvin tai makean viinin kera.
•Voit koristella jäädytetyn chili-suklaakakun myös syötävillä kukilla ja vesikrassinlehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä