Jäädytetty Baileys-kakku

4 h 15 min
3.9
8

Jäädytetty Baileys-kakku

Suklaalta, piparilta ja appelsiinilta maistuva jäädytetty Baileys-kakku on täydellinen pikkujoulujen tai joulupöydän herkku. Älä säästele koristeluissa!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 4 dlkuohukermaa
  • 250 gmascarponea
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlappelsiiniaromia (luonnollista)
  • 3/4 dlBaileysiä
  • 70 gtummaa suklaata
  • 100 gpipareita

Koristeluun

  • piparimurskaa
  • 70 gtummaa suklaata

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Vuoraa 22-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.

Murskaa piparit monitoimikoneessa, ota vähän talteen koristelua varten. Kaada puolet jäljelle jäävästä piparimurskasta vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma, lisää mascarpone, tomusokeri ja appelsiiniaromi. Kääntele joukkoon myös Baileys ja hieman jäähtynyt suklaasula.

Kaada puolet massasta keksipohjan päälle. Ripottele pinnalle loput piparimurskasta, painele tasaiseksi lastalla. Levitä loput massasta päälle ja tasoita lastalla. 

Peitä tuorekelmulla ja anna jäätyä pakkasessa mielellään yön yli.

Ota kakku n. 30 min ennen tarjoilua pakkasesta. Sulata suklaa ja valuta pinnalle, ripottele päälle vuorotellen piparimuruja ja valuta sulaa suklaata. Poista irtokakkupohjavuoan reunat ja tarjoile kakku, kun se on hieman pehmennyt. 

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä