Kotivinkki

Ituvokki

0
0

Ituvokki

Teksti Kotivinkki
Kuvat Kristiina Hemminki
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlmungpavun ituja
  • pieni kukkakaali tai romanescu eli vihreä kukkakaali
  • 3porkkanaa
  • 1palsternakka
  • nippukevätsipuleita
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½ dlseesamiöljyä (tai oliivi- tai rypsiöljyä)
  • 1 rklkeltaista currytahnaa
  • 2 rklsoijakastiketta
  • ½limetin tai sitruunan mehu
  • 2 tlruoko- tai fariinisokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Huuhdo kukkakaali ja leikkaa siitä kovin kantaosa pois. Irrota kukinnot ja paloittele kantaosa.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Huuhdo ja suikaloi kevätsipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna öljy kasarissa tai vokkipannulla. Lisää joukkoon currytahna ja valkosipulinkynnet. Sekoita muutama minuutti.

4. Lisää pannulle porkkanat, palsternakka ja kukkakaali. Sekoita ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

5. Sekoita idut ja kevätsipulit vokkiin. Lisää soijakastike, limetin tai sitruunan mehu ja sokeri. Sekoita ja kypsennä vokkia vielä 5 minuuttia.

Vinkki!

Vinkki: Jos haluat vokista tuhdimpaa, lisää joukkoon kinkkusiivuja tai mausteisen makkaran paloja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä