Maku

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet

20 min
GL
MA
MU
5
0

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet vastaavat kevyen kaipuuseen. Testaa alkupalana tai kevyenä lounaana. 
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsikurisalaattia

Itusalsa

  • 1/4 kplcantaloupemelonia (tai hunajamelonia)
  • 1 kpllimettiä
  • 2 dlituja (sekoitus, Rouskuvan rapea silmusalaatti)
  • 1 dltuoreyrttiseosta (minttua ja lehtipersiljaa, hienonnettuna)
  • 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet valmistuvat näin:

Huuhtele salaatti ja irrota lehdet. Leikkaa pois kitkerä kanta. Jos et pidä sikurin kitkeryydestä, liota lehtiä hetki lämpimässä vedessä.

Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki itusalsan ainekset yhteen ja täytä salaattiveneet.

* Kuvassa ovat myös kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut, nam!

MITÄ PIDIT?
5