Itusalsalla täytetyt salaattiveneet
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Itusalsalla täytetyt salaattiveneet vastaavat kevyen kaipuuseen. Testaa alkupalana tai kevyenä lounaana.
GL
MA
MU
5
Kuvat
Julkaistu 25.10.2016

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kplsikurisalaattia
Itusalsa
- 1/4 kplcantaloupemelonia (tai hunajamelonia)
- 1 kpllimettiä
- 2 dlituja (sekoitus, Rouskuvan rapea silmusalaatti)
- 1 dltuoreyrttiseosta (minttua ja lehtipersiljaa, hienonnettuna)
- 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
- 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
- 1 rkloliiviöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
Itusalsalla täytetyt salaattiveneet valmistuvat näin:
Huuhtele salaatti ja irrota lehdet. Leikkaa pois kitkerä kanta. Jos et pidä sikurin kitkeryydestä, liota lehtiä hetki lämpimässä vedessä.
Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki itusalsan ainekset yhteen ja täytä salaattiveneet.
* Kuvassa ovat myös kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut, nam!