Maku

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Itusalsalla täytetyt salaattiveneet vastaavat kevyen kaipuuseen. Testaa alkupalana tai kevyenä lounaana. 
GL
MA
MU
5
0
Julkaistu 25.10.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsikurisalaattia

Itusalsa

  • 1/4 kplcantaloupemelonia (tai hunajamelonia)
  • 1 kpllimettiä
  • 2 dlituja (sekoitus, Rouskuvan rapea silmusalaatti)
  • 1 dltuoreyrttiseosta (minttua ja lehtipersiljaa, hienonnettuna)
  • 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)
Tulosta

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet valmistuvat näin:

Huuhtele salaatti ja irrota lehdet. Leikkaa pois kitkerä kanta. Jos et pidä sikurin kitkeryydestä, liota lehtiä hetki lämpimässä vedessä.

Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki itusalsan ainekset yhteen ja täytä salaattiveneet.

* Kuvassa ovat myös kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut, nam!

Kommentoi »