Maku

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet

20 min
5
0

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet

GL
MA
MU
0
5
Itusalsalla täytetyt salaattiveneet vastaavat kevyen kaipuuseen. Testaa alkupalana tai kevyenä lounaana. 
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsikurisalaattia

Itusalsa

  • 1/4 kplcantaloupemelonia (tai hunajamelonia)
  • 1 kpllimettiä
  • 2 dlituja (sekoitus, Rouskuvan rapea silmusalaatti)
  • 1 dltuoreyrttiseosta (minttua ja lehtipersiljaa, hienonnettuna)
  • 1 kplkevätsipulia (hienonnettuna)
  • 1/2 kpltuoretta chiliä (silputtuna)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Itusalsalla täytetyt salaattiveneet valmistuvat näin:

Huuhtele salaatti ja irrota lehdet. Leikkaa pois kitkerä kanta. Jos et pidä sikurin kitkeryydestä, liota lehtiä hetki lämpimässä vedessä.

Leikkaa meloni pieniksi kuutioiksi. Raasta hyvin pestyn limetin kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki itusalsan ainekset yhteen ja täytä salaattiveneet.

* Kuvassa ovat myös kvinoasalaattitäytteiset avomaankurkut, nam!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä