Maku

Itsenäisyyspäivän pasha siideripäärynöillä

10 h 15 min
5
1

Itsenäisyyspäivän pasha siideripäärynöillä

Pasha on ihana jälkiruoka ei ainoastaan pääsiäisenä, vaan erityisesti keskellä talvea. Tässä makuna päärynä ja pashan kaverina siiderissä kypsennetyt päärynät. Herkullinen yhdistelmä ja näppärä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pasha

  • 300 gmaitorahkaa
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 2 rklmantelirouhetta
  • 1 kplpäärynää (raastettuna)
  • 2 rklpäärynälikööriä

Siideripäärynät

  • 0,5 lpäärynäsiideriä
  • 1,5 dlsokeria
  • o,5 kplsituunanmehua
  • 3 kplpäärynää
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

10 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 h

Valmistetaan pasha. Vatkataan kerma vaahdoksi. Vatkataan keskenään sokerit ja pehmeä voi. Lisätään seokseen rahka, sitruuna, mantelirouhe, raastettu päärynä ja päärynälikööri. Lisätään lopuksi kermavaahto ja tarkistetaan maku. Laitetaan valumaan vaikkapa kahvisuodatinpussiin seuraavaan päivään. Valmistetaan siideripäärynät. Sekoitetaan kattilassa ainekset päärynöitä lukuunottamatta ja kiehautetaan. Kuoritaan ja puolitetaan päärynät. Keitetään päärynöitä hiljalleen liemessä noin puolisen tuntia niin että ne ovat pehmeitä. Laitetaan pasha tarjoilukulhoihin, päälle siideripäärynöitä ja kermavaahtoa. Koristellaan ananaskirsikoilla. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä