3,7(26)
Itse tehty vaniljajäätelö
Kasvis
Gluteeniton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
26.6.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
3 kplkeltuaista
1 dlsokeria (tai 1/2 dl sokeria ja 1/2 dl glukoosisiirappia)
2 dlkuohukermaa
2 tlvaniljasokeria
2 1/2 dlkevytmaitoa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Jos käytät siirappia, lisää se vaahdotettuun keltuaisseokseen.

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri hyväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään, lisää maito ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa suositellun ajan. Siirrä jäätelö pakasterasiaan ja jäädytä tarvittaessa vielä pakastimessa jonkin aikaa.

  • Glukoosisiirappi tekee jäätelön rakenteesta notkean ja pehmeän.
  • Kuumennetuista aineksista tehty kotijäätelön säilyy pakastimessa rakenteeltaan ja maultaan moitteettomana kaksi viikkoa, kuumentamaton jäätelö vain noin viikon.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.