Maku

Itse tehty vaniljajäätelö

1 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen1 h
KA
GL
3.69
3


Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplkeltuaista
  • 1 dlsokeria (tai 1/2 dl sokeria ja 1/2 dl glukoosisiirappia)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
Tulosta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Jos käytät siirappia, lisää se vaahdotettuun keltuaisseokseen.

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri hyväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään, lisää maito ja kaada seos jäätelökoneeseen. Anna koneen käydä käyttöohjeissa suositellun ajan. Siirrä jäätelö pakasterasiaan ja jäädytä tarvittaessa vielä pakastimessa jonkin aikaa.

  • Glukoosisiirappi tekee jäätelön rakenteesta notkean ja pehmeän.
  • Kuumennetuista aineksista tehty kotijäätelön säilyy pakastimessa rakenteeltaan ja maultaan moitteettomana kaksi viikkoa, kuumentamaton jäätelö vain noin viikon.
MITÄ PIDIT?
3.69
3 kommenttia