Kotivinkki

Mausteiset kaalikääryleet – itämainen makumaailma vie tavalliset kääryleet uudelle tasolle

1 h 30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 15 min
Mausteiset kaalikääryleet lainaavat makuja itämaisesta keittiöstä. Kun inkivääri, chili, kookos ja lime yhdistyvät perinteisten kaalikääryleiden makumaailmaan, on lopputulos mitä herkullisin!
3.3
0
Julkaistu: 14.10.2016


Reseptin ainekset (12 kpl)

  • 1 (1 kg)kurttu- eli savoijinkaali

Täyte

  • 350 gbroilerinjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½mieto chilipalko
  • 1pieni porkkana
  • 1 rklinkivääriä raastettuna
  • 2 dlkookosmaitoa
  • ½ dlpikariisiä
  • 1kananmuna
  • 2½ rklsoijakastiketta
  • 1 rklhunajaa tai siirappia
  • 1 rkllimetin mehua
  • ½ tlmustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 25 gvoita
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Mausteiset kaalikääryleet – ohje:

  1. Irrota kaalista 12 lehteä ja ohenna jokaisen lehden lehtiruotia hieman esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Voitele muffinssipellin kolot ja paina jokaiseen kaalinlehti. Hienonna loppu kaali kulhoon. Lisää jauheliha.
  3. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuori ja raasta porkkana sekä inkivääri. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa.
  4. Lusikoi täyte koloihin kaalinlehdille ja käännä kaalin reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista 175 asteessa noin tunti.
  5. Ota folio pois ja voitele itämaiset kaalikääryleet voi-siirappiseoksella. Paista vielä 30 minuuttia 200 asteessa.
Kommentoi »