Kotivinkki

Itämaiset kaalikääryleet muffinssipellillä

1 h 30 min
1
0

Itämaiset kaalikääryleet muffinssipellillä

Kaali rakastaa mausteita! Kääryleet saavat uutta potkua, kun maustat ne itämaisesti inkiväärillä, chilillä, kookoksella ja limetillä.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1kurttu- eli savoijinkaali (1 kg)

Täyte

  • 350 gbroilerinjauhelihaa
  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½mieto chilipalko
  • 1pieni porkkana
  • 1 rklinkivääriä raastettuna
  • 2 dlkookosmaitoa
  • ½ dlpikariisiä
  • 1kananmuna
  • 2 ½ rklsoijakastiketta
  • 1 rklhunajaa tai siirappia
  • 1 rkllimetin mehua
  • ½ tlmustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 25 gvoita
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

1. Irrota kaalista 12 lehteä ja ohenna jokaisen lehden lehtiruotia hieman esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.

2. Voitele muffinssipellin kolot ja paina jokaiseen kaalinlehti. Hienonna loppu kaali kulhoon. Lisää jauheliha.

3. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuori ja raasta porkkana sekä inkivääri. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa.

4. Lusikoi täyte koloihin kaalinlehdille ja käännä kaalin reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista 175 asteessa noin tunti.

5. Ota folio pois ja voitele itämaiset kaalikääryleet voi-siirappiseoksella. Paista vielä 30 minuuttia 200 asteessa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä