3,3(6)
Mausteiset kaalikääryleet – itämainen makumaailma vie tavalliset kääryleet uudelle tasolle
1 h 30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 15 min
Mausteiset kaalikääryleet lainaavat makuja itämaisesta keittiöstä. Kun inkivääri, chili, kookos ja lime yhdistyvät perinteisten kaalikääryleiden makumaailmaan, on lopputulos mitä herkullisin!
Julkaistu 14.10.2016
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12 kpl
1 (1 kg)kurttu- eli savoijinkaali
Täyte
350 gbroilerinjauhelihaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
½mieto chilipalko
1pieni porkkana
1 rklinkivääriä raastettuna
2 dlkookosmaitoa
½ dlpikariisiä
1kananmuna
2½ rklsoijakastiketta
1 rklhunajaa tai siirappia
1 rkllimetin mehua
½ tlmustapippuria myllystä
Voiteluun
25 gvoita
2 rklsiirappia

Mausteiset kaalikääryleet – ohje:

  1. Irrota kaalista 12 lehteä ja ohenna jokaisen lehden lehtiruotia hieman esimerkiksi perunankuorimaveitsellä.
  2. Voitele muffinssipellin kolot ja paina jokaiseen kaalinlehti. Hienonna loppu kaali kulhoon. Lisää jauheliha.
  3. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuori ja raasta porkkana sekä inkivääri. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa.
  4. Lusikoi täyte koloihin kaalinlehdille ja käännä kaalin reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista 175 asteessa noin tunti.
  5. Ota folio pois ja voitele itämaiset kaalikääryleet voi-siirappiseoksella. Paista vielä 30 minuuttia 200 asteessa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.