Maku

Itämainen siskonmakkara-kasviskeitto

30 min
GL
LA
MU
4.5
1


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Johanna Kinnari

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplfenkolia
  • 2 kplporkkanaa
  • 25 ginkivääriä
  • 3 kplsalottisipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1/2 kplkiinankaalia
  • 100 gsiitakesieniä
  • 4 kplkevätsipulia
  • 15 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 1 kpllimettiä
  • 400 gsiskonmakkaroita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Huuhdo fenkoli ja leikkaa ohuiksi, noin 4 sentin suikaleiksi. Kuori porkkanat, inkivääri sekä sipulit ja valkosipulinkynnet. Suikaloi porkkanat ja inkivääri sekä hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Huuhtaise siitakesienet tarvittaessa. Jos sienet ovat isohkoja, suikaloi ne, mutta pienet voit lisätä keittoon kokonaisina.

Leikkaa kevätsipulit vinottain suikaleiksi.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Murenna liemikuutiot kattilaan. Lisää soijakastike ja limetin puristettu mehu.

Puserra siskonmakkarapallot liemeen ja anna niiden kiehua pari minuuttia.

Lisää kasvikset ja anna keiton kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan.

Tarkista lopuksi itämaisen liemen maku ja mausta tarvittaessa lisää siskonmakkara-kasvikeittoa.

MITÄ PIDIT?
4.5