3,7(11)
Itämainen lihafondue
munaton
gluteeniton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Julkaistu 29.1.2006
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
1000 gnaudan sisäfileetä
200 gherkkusieniä
400 gkiinankaalia
250 ghalloumijuustoa
250 gkirsikkatomaattia
3 dlrucolaa
Fondueliemi
17 dlvettä
3 rklkalakastiketta
3/4 dlmakeaa chilikastiketta
1 kpllimettiä
15 ginkivääriä
1 kplvalkosipulia (solo)
2 rkltuoretta korianteria

Voit valmistella fonduetarjottavat vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää viileässä, kelmun alle peiteltynä tarjoamishetkeen. 

Leikkaa naudan filee ohuiksi viipaleiksi. Levitä ohuet fileeviipaleet vähän limittäin lautaselle. Nuiji viipaleita tarvittaessa ohuemmiksi. Puhdista kasvikset ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kuten halloumikin. Ryhmittele vadeille.

Mittaa vesi kattilaan. Lisää kalakastike ja makea chilikastike. Jos haluat, voit silputa mukaan myös vähän tuoretta chilipalkoa. Pese limetti huolellisesti ja leikkaa siitä puolet viipaleiksi ja purista toisesta puolikkaasta mehu. Lisää viipaleet ja mehu kattilaan. Kuori inkivääri ja leikkaa muutama lastu liemeen. Kuori ja viipaloi myös valkosipuli. Solo-valkosipuli vastaa 5–6 valkosipulinkynttä. Lisää vielä korianterit, kiehauta ja tarkista maku maistamalla. Fondueliemi saa tuntua kielellä melko mausteiselta ja suolaiselta.

Siivilöi liemi fonduepataan ja nosta se pöytään liekin päälle. Tarjoa itämaisen lihafonduen dipattavien lisäksi myös maustekastikkeita sekä rapeita riisikakkusia.

•Peitä fileeviipaleet kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Nosta huoneenlämpöön noin tuntia ennen fondueistunnon alkua, niin lihaviipaleet ehtivät lämmitä vähän, eivätkä jäähdytä liekin päällä poreilevaa lientä turhan paljon.

• Kun siivilöit sattumat pois fondueliemestä, on fonduehaarukan nokasta tipahtaneet herkkupalat helpompi haravoida kattilan pohjalta.

2 kommenttia