Itämainen hernesosekeitto

20 min
4
2

Itämainen hernesosekeitto

GL
KA
LA
MU
2
4
Silkkisen sileä hernesosekeitto saa itämaisia makuja kookoksesta, wasabista ja soijasta. Kauniin vihreä keitto viimeistellään korianterilla ja paahdetulla sipulilla.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlkasvislientä
  • 600 gherneitä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlwasabitahnaa

Päälle

  • 6 rkltuoretta korianteria
  • 6 rklkuivattua sipulia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN10 min

Kuumenna hernekeiton kasvisliemi kiehuvaksi.

Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola.

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää chilikastike, soijakastike ja wasabitahna.

Soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku. 

Hienonna korianteri silpuksi.

Mittaa kunkin ruokailijan lusikkaan valmiiksi korianterisilppua ja paahdettua sipulirouhetta. Näin kukin ruokailija voi itse levittää herkät ainekset hernesosekeiton pinnalle.

Tarjoa itämaisen hernesosekeiton lisänä tuoretta leipää.

Vinkki!

Voit tehdä itämaisen hernesosekeiton jo edellisenä päivänä ja tarjota sen lämmitettynä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä