Maku

Itämainen hernesosekeitto

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Silkkisen sileä hernesosekeitto saa itämaisia makuja kookoksesta, wasabista ja soijasta. Kauniin vihreä keitto viimeistellään korianterilla ja paahdetulla sipulilla.
GL
KA
LA
MU
4
2
Julkaistu: 12.5.2010


Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlkasvislientä
  • 600 gherneitä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlwasabitahnaa

Päälle

  • 6 rkltuoretta korianteria
  • 6 rklkuivattua sipulia
Tulosta

Kuumenna hernekeiton kasvisliemi kiehuvaksi.

Lisää jäiset herneet, kookosmaito, mustapippuri ja suola.

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää chilikastike, soijakastike ja wasabitahna.

Soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku. 

Hienonna korianteri silpuksi.

Mittaa kunkin ruokailijan lusikkaan valmiiksi korianterisilppua ja paahdettua sipulirouhetta. Näin kukin ruokailija voi itse levittää herkät ainekset hernesosekeiton pinnalle.

Tarjoa itämaisen hernesosekeiton lisänä tuoretta leipää.

Voit tehdä itämaisen hernesosekeiton jo edellisenä päivänä ja tarjota sen lämmitettynä.

2 kommenttia