Kotivinkki

Italianpata – hyppää aikakoneeseen ja valmista ysärisuosikki maukkaana liha- tai vegeversiona

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Italianpata maistuu sekä perinteisenä versiona että vegenä. Kokeile pataan tuorespagettia, joka kypsyy ilman varsinaista keittämistä ja maistuu mahtavalta imiessään makuja padan tomaattisesta liemestä.
5
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

  • 1sipuli
  • 3isoa tomaattia kuutioina
  • 1 rklöljyä
  • 1 rkltomaattipyreetä
  • 1 pktHärkis Original -härkäpapuvalmistetta
  • 2 tlbalsamiviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 prk (400 g)tomaattimurskaa
  • 2 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 pss (200 g)pakasteherneitä
  • 1 dlsäilykemaissia
  • 200 gtuorespagettia
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tl mustapippuria
Tulosta

Italianpata valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi tomaatit. Paista sipuleita hetki öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan tomaattipyre, Härkis, balsamiviinietikka ja sokeri. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisfondi, kuutioidut tomaatit, herneet ja maissi. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Leikkaa tuorespagetti 2–3 sentin pätkiksi ja lisää kattilaan. Sammuta levy ja anna padan hautua kannen alla 5–7 minuuttia tai kunnes pasta on turvonnut sopivan al denteksi. Mausta pata suolalla ja pippurilla
  3. Hienonna valkosipulinkynsi ja lehtipersilja. Sekoita ripotteen aineet keskenään ja tarjoa padan pinnalla.

Vinkki!

  • Italianpadan lihaversio syntyy helposti, kun korvaat Härkiksen noin 300 grammalla paistijauhelihaa.
  • Voit valmistaa italianpadan myös perinteisestä kuivapastasta. Keitä spagetti ennen kuin lisäät sen pataan.
MITÄ PIDIT?
5