Italialaiset suklaa-pistaasikorput (Biscotti)

1 h 25 min
3.8
2

Italialaiset suklaa-pistaasikorput (Biscotti)

Teksti Minna Talka
Kuvat Minna Talka
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 30 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 120 gpistaaseja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja kääntele ne taikinaan.

Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn.

Nosta tangot uunista hetkeksi pois ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä taikinatangoista sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia 170-asteisessa uunissa.

•Tarjoa jäähtyneet biscotit vahvan kahvin kanssa. Korput maistuvat myös espressoon tai Vin Santoon kastettuina.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä