Maku

Italialaiset suklaa-pistaasikorput (Biscotti)

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
3.2
2
Julkaistu: 29.6.2005


Ainekset (40 kpl)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 30 gvoita
  • 2 kplmunaa
  • 100 gtummaa suklaata
  • 120 gpistaaseja
Tulosta

Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi kuoritut pistaasipähkinät ja kääntele ne taikinaan.

Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä palat tangoiksi. Paista taikinatankoja 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn.

Nosta tangot uunista hetkeksi pois ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä taikinatangoista sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia 170-asteisessa uunissa.

•Tarjoa jäähtyneet biscotit vahvan kahvin kanssa. Korput maistuvat myös espressoon tai Vin Santoon kastettuina.

MITÄ PIDIT?
3.2
2 kommenttia