
Reseptin ainekset (8 kpl)
- 50 ghiivaa
- 2 tlsuolaa
- 3 1/2 dlvettä
- 7 dlvehnäjauhoja
- 3/4 dloliiviöljyä
Pinnalle
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklsormisuolaa
- 2 rkltuoretta rosmariinia
- 1/2 dlkivettömiä oliiveja
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita nesteeseen vähitellen vehnäjauhot ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
Peitä taikinakulho liinalla ja nosta astia lämpimään, vedottomaan paikkaan. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
Muotoile taikina pötköksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyörittele taikinapalat pyöreiksi sämpylöiksi ja painele ne litteiksi.
Sivele sämpylöiden pinnalle öljyä ja ripottele suolaa sekä rosmariinia. Puolita oliivit ja painele ne sämpylöiden pinnalle.
Paista italialaisia focaccia-sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes niiden pinta on muuttunut kauniin ruskeaksi.
•Leikkaa jäähtyneistä sämpylöistä ”hattu” irti. Koverra sämpylöistä hieman sisusta pois. Valuta jokaisen sämpylän sisään noin teelusikallinen paahdettujen kasvisten marinointiöljyä. Täytä sämpylät paahdetuilla kasviksilla ja nosta hattu sämpylöiden päälle.
•Voit halutessasi viipaloida sämpylöiden väliin maukasta juustoa kasvisten kaveriksi.