Italialainen salami-pinaattipiirakka

50 min
3.5
1

Italialainen salami-pinaattipiirakka

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 3 kplpunasipulia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 250 gpinaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tloreganoa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gsalamia (viipaloituna)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 2 dlruokakermaa
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 4 kplmunaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 30 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 3 tloreganoa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN40 min

Kauli sulanut taikina leivinpaperin päällä vajaan uunipellin kokoiseksi. Taita reunat kaksinkerroin, jotta saat niistä vähän korkeammat. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.
Kuori ja leikkaa sipulit silpuksi. Huuhtele pinaatinlehdet ja poista niistä lehtiruodit. Leikkaa tarvittaessa salami ohuiksi siivuiksi.
Kuullota punasipuleita pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipulisilppu ja pinaatinlehdet ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Mausta seos oreganolla, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, puristele pinaatista irronnut neste pois.
Kumoa ranskankerma kulhoon. Lisää kerma, juustoraaste, munat ja pippuri. Sekoita.
Lusikoi jäähtynyt sipuli-pinaattiseos pohjalle. Lisää päälle makkarasiivut.
Kaada piirakalle kerma-munaseos. Ripottele pintaan vielä juustoraastetta ja oreganoa.
Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
•Tarjoa piirakan kanssa pieni annos makeaa balsamicosiirappia tai jotakin erikoishilloa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä