Maku

Italialainen riisivanukas

1 h 20 min
GL
KA
4
0


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 250 grisottoriisiä
  • 2 dlvettä
  • 8 dltäysmaitoa
  • 1 kplkanelitankoa
  • 2 kpltähtianista
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 kplmunaa
  • 200 gsokeria
  • 3 rklsitruunankuoriraastetta
  • 3 rklappelsiininkuoriraastetta

Tarjoiluun

  • 3 rkltomusokeria
  • 3 dlkermavaahtoa
  • 3 dlmarjoja

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kiehauta vesi. Lisää suurimot, kanelitanko, tähtianikset ja suola. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää maito ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia koko ajan sekoittaen. Jäähdytä. Poista mausteet. Sekoita keskenään munat, sokeri ja kuoriraasteet. Lisää riisiseos joukkoon varovasti sekoittaen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja kaada seos vuokaan. Paista vanukasta 175 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä. Koristele vanukas pölysokerilla. Tarjoa sen kanssa marjoja ja kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
4