Maku

Isomaksaruohopesto

25 min
{
Aktiivinen25 min
Passiivinen
Mietitkö, mitä tehdä isomaksaruohosta? Etelä- ja Keski-Suomessa kasvavan villiyrtin mehevät lehdet sopivat hyvin pestojen ja tahnojen valmistukseen.
GL
MU
5
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (12 annosta)

  • 6 dlisomaksaruohon lehtiä (135 g, löyhästi mitattuna)
  • 100 gpinjansiemeniä
  • 75 gparmesaanijuustoa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (pientä)
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dlrypsiöljyä (tai 1 1/2 dl)
Tulosta

Valmista isomaksaruohopesto näin:

Huuhtele ja kuivaa isomaksaruohon lehdet. Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla. Raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Mittaa kaikki aineet öljyä lukuunottamatta tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää öljyä nauhana koneen käydessä, kunnes seoksessa on haluamasi rakenne. Voit siis jättää peston rouheaksi tai surauttaa sen täysin sileäksi.

Purkita pesto ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa pastan, leipien ja salaattien kanssa. Isomaksaruohopesto säilyy jääkaapissa noin viikon.

MITÄ PIDIT?
5