Maku

Isoäidin ruis-marjapuuro

1 h 10 min
LA
MA
MU
3.83
4


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gmarjoja
  • 7 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 3/4 dlfariinisokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Soseuta marjat sauvasekoittimella. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lisää marjasose ja kuumenna kiehuvaksi.

Ripottele ruisjauhot kattilaan koko ajan sekoittaen. Hauduta puuroa kannen alla miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia. Sekoittele välillä. Mausta suolalla.

Lisää kypsään puuroon fariinisokeri tai siirappi. Kaada ruis-marjapuuro tarjoiluastiaan ja ripottele päälle vähän sokeria, ettei pinta puuron jäähtyessä kuoretu.

Tarjoa isoäidin ruis-marjapuuro maidon kanssa.

•Jos ruis-marjapuuro vaikuttaa liian löysältä, suurusta se vesitilkkaan (2 rkl) sekoitetulla ohrakkaalla tai perunajauhoilla ja anna kiehahtaa.

MITÄ PIDIT?
3.83