Isoäidin kurpitsapiirakka (Grandma’s pumpkin pie) – amerikkalainen suosikki
kasvis
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Isoäidin kurpitsapiirakan reseptillä teet helpon ja herkullisen kurpitsapiirakan. Kurkkaa resepti!

Reseptin ainekset 10 annosta
400 gmurotaikinaa (pakaste)
Täyte
2 dlsokeria
1 tlinkivääriä
1 tlneilikkaa
ripaussuolaa
2munaa
425 gkurpitsaa (soseutettuna)
3 ½ dlkondensoitua maitoa (makeuttamatonta)
Tarjoiluun
2 dlkuohukermaa
Isoäidin kurpitsapiirakka valmistuu näin:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
- Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada kurpitsatäyte piirakkapohjan päälle.
- Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 min.
- Tarjoa isoäidin kurpitsapiirakka vaahdotetun kerman kanssa.
Vinkki!
Katso myös sivustomme suosituimman kurpitsapiirakan ohje, joka vie taatusti jalat alta!