4(19)
Isoäidin kurpitsapiirakka (Grandma’s pumpkin pie) – amerikkalainen suosikki
kasvis
2 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Isoäidin kurpitsapiirakan reseptillä teet helpon ja herkullisen kurpitsapiirakan. Kurkkaa resepti!
Julkaistu 15.12.2010
Maku
Reseptin ainekset 10 annosta
400 gmurotaikinaa (pakaste)
Täyte
2 dlsokeria
1 tlinkivääriä
1 tlneilikkaa
ripaussuolaa
2munaa
425 gkurpitsaa (soseutettuna)
3 ½ dlkondensoitua maitoa (makeuttamatonta)
Tarjoiluun
2 dlkuohukermaa

Isoäidin kurpitsapiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (Ø 26–28 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada kurpitsatäyte piirakkapohjan päälle.
  5. Paista kurpitsapiirakkaa 175 asteessa noin 50 min.
  6. Tarjoa isoäidin kurpitsapiirakka vaahdotetun kerman kanssa.

Vinkki!

Katso myös sivustomme suosituimman kurpitsapiirakan ohje, joka vie taatusti jalat alta!

2 kommenttia