Iso iltapalapiiras

1 h
3.7
1

Iso iltapalapiiras

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 3 dlruishiutaleita
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3/4 tlsuolaa
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 2 kplpäärynää (raastettuna)
  • 3 kplmunaa
  • 3 dlruokakermaa
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 17 %) (murustettuna)
  • 150 gjuustoa (raastettuna)
  • 1 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 3 rkloreganoa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Levitä täytteen pekonit uunipellille leivinpaperille ja esipaista viipaleita 225 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon öljy, munat ja maito nopeasti sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi.

Ripottele taikinan päälle päärynäraaste sekä paistetut pekonit. Sekoita keskenään munat, kerma ja juustot. Valuttele seos täytteen päälle ja rouhi pinnalle pippuria.

Paista isoa iltapalapiirasta 225 asteessa noin puoli tuntia.

•Pekonin voit halutessasi korvata palvikinkkuviipaleilla, jolloin erillistä paistovaihetta ei tarvita. Päärynän sijaiseksi sopii omena.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä