Joulun hauskimmat pikkuleivät! Islantilaisissa marenkikekseissä rapsakan pinnan alle kätkeytyy vaahtokarkkimainen suklaahipputäyte

50 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
25 min
Rapeat Marens-Kornflexkökurmarenkipalat nautitaan Islannissa pikkuherkkuina jouluvalmistelujen lomassa. Rapsakka yllätys syntyy muutamasta raaka-aineesta: valkuaisista, sokerista, suklaasta ja maissihiutaleista.
GL
MA
0
0
Julkaistu: 25.11.2022


Reseptin ainekset (20 kappaletta)

  • 4valkuaista
  • 2 dlerikoishienoa sokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 150 gtummaa suklaata
  • 7 dlmaissihiutaleita
  • 2 rklkoristerakeita
Tulosta

Islantilaiset marenkikeksit – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vaahtoon muutama ruokalusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Vaahdota noin 8 minuuttia, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin.
  2. Hienonna 120 g suklaata pieneksi muruksi ja säästä loput koristeluun. Sekoita suklaamuru ja maissihiutaleet vaahtoon varovasti käännellen.
  3. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kukkuralliset ruokalusikalliset marenkia uunipellille. Paista uunissa 150 asteessa 20 minuuttia.
  4. Ota marenkikeksit uunista ja anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia.
  5. Sulata loppu suklaa esimerkiksi mikrossa ja valuta ohuena nauhana keksien pinnalle koristeeksi. Viimeistele koristerakeilla.
Kommentoi »