0(0)
Joulun hauskimmat pikkuleivät! Islantilaisissa marenkikekseissä rapsakan pinnan alle kätkeytyy vaahtokarkkimainen suklaahipputäyte
Gluteeniton
Maidoton
50 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 25 min
Rapeat Marens-Kornflexkökurmarenkipalat nautitaan Islannissa pikkuherkkuina jouluvalmistelujen lomassa. Rapsakka yllätys syntyy muutamasta raaka-aineesta: valkuaisista, sokerista, suklaasta ja maissihiutaleista.
25.11.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
20 kappaletta
4valkuaista
2 dlerikoishienoa sokeria
1 rklvaniljasokeria
150 gtummaa suklaata
7 dlmaissihiutaleita
2 rklkoristerakeita

Islantilaiset marenkikeksit – ohje:

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vaahtoon muutama ruokalusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Vaahdota noin 8 minuuttia, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin.
  2. Hienonna 120 g suklaata pieneksi muruksi ja säästä loput koristeluun. Sekoita suklaamuru ja maissihiutaleet vaahtoon varovasti käännellen.
  3. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kukkuralliset ruokalusikalliset marenkia uunipellille. Paista uunissa 150 asteessa 20 minuuttia.
  4. Ota marenkikeksit uunista ja anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia.
  5. Sulata loppu suklaa esimerkiksi mikrossa ja valuta ohuena nauhana keksien pinnalle koristeeksi. Viimeistele koristerakeilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo