Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit vaahtoon muutama ruokalusikallinen kerrallaan, koko ajan vatkaten. Vaahdota noin 8 minuuttia, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin.
Hienonna 120 g suklaata pieneksi muruksi ja säästä loput koristeluun. Sekoita suklaamuru ja maissihiutaleet vaahtoon varovasti käännellen.
Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kukkuralliset ruokalusikalliset marenkia uunipellille. Paista uunissa 150 asteessa 20 minuuttia.
Ota marenkikeksit uunista ja anna jäähtyä pellillä 5 minuuttia.
Sulata loppu suklaa esimerkiksi mikrossa ja valuta ohuena nauhana keksien pinnalle koristeeksi. Viimeistele koristerakeilla.